2015. szeptember 20., vasárnap

Tortilla, ahogy mi szeretjük
A férjemnek régi vágya volt egy rostlap sütő. A héten sikerült egyet vásárolnia. Azt mondta, hogy életében tárgynak nem nagyon örült annyira, mint ennek. :)

Ennek apropóján ma tortillát sütöttünk (olyat, aminek kelt tésztája van), sok-sok finomsággal megtöltve (hamburgerhús, sonka, sajt, zöldségek, tejföl, paradicsompüré). Nagyon jól sikerült! Pedig a tésztája csak kísérletezés volt, de beletrafáltunk, olyan lett, amilyet szerettünk volna.  (Szoktam olyan tortilla lapokat is készíteni, aminek nem kelt, hanem sütőporos a tésztája, de az egy kicsit szárazabb.) 

Természetesen az elmúlt napok a grillezett húsokról és a grillezett zöldségekről szóltak, de majd erről is írok egy másik bejegyzésben. 

Most lássuk a mai tortillánk receptjét. :)


Tortilla tészta hozzávalói  (4 nagy tortillához):

  • 30 dkg liszt (BL55)
  • 180 ml langyos víz
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1,5 dkg élesztő
  • 2 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 evőkanál burgonyapehely (Bioboltokban kapható)
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk, beletesszük a sót, a burgonyapelyhet és összekeverjük.
A közepébe kis mélyedést készítünk, beleszórjuk a cukrot, és belemorzsoljuk a 1,5 dkg élesztőt, ráöntjük a langyos vizet, majd a  2 evőkanál olívaolajat, és a tejfölt.Lágy tésztát dagasztunk belőle.
Kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.Amikor megkelt 4 felé osztjuk a tésztát és kézzel széthúzgáljuk.
Mi rostlapsütőn sütöttük, amit kb. 180 fokra melegítettünk, előtte hamburgerhúsokat sütöttünk rajta.
A rostlapra helyezzük a kézzel széthúzgált tortilla tésztát, majd amikor az egyik oldala megpirult, átfordítjuk.Megkenjük a tészta egyik felét tejföllel, a másikat paradicsompürével. Az egyik felére halmozzuk a zöldségeket (mi vegyes salátakeveréket és uborkát tettünk bele), a felcsíkozott sonkát, amit kicsit megpirítottunk, reszelt sajtot, és a megsütött hamburgerhúst.


Majd ráhajtjuk a tortilla lap másik felét és még pár percig összesütjük, hogy jól beleolvadjon a sajt.Mindez egy nagyobb serpenyőben is elkészíthető.
Próbáljátok ki, mert nagyon finom, nem fogtok csalódni! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése