2015. augusztus 23., vasárnap

Cukkinis rakott csirkemell







































Még a nyár közepén készült ez az étel. Sok cukkini volt itthon, és már untam a rántott cukkinit, illetve a cukkinis tócsnit, gondolkodtam, hogy mit is készíthetnék belőle, volt itthon csirkemell, sajt és bacon... Gyorsan összeállt a fejemben a kép, hogy rakott ételt készítek belőle, jó kis besamel mártással meglocsolva, a tetejét sajttal megszórva, így született meg az alábbi recept.


Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 közepes méretű cukkini
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 6 szelet bacon (lehet több is)
  • őrölt bors
  • olívaolaj vagy kókuszzsír


A besamel mártáshoz: 

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • őrölt bors


Elkészítés:
  1. A csirkemell filét felszeleteljük, sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük, mindkét oldalát 1-2 percig egy serpenyőben pici zsiradékon elősütjük.
  2.  A cukkinit meghámozzuk, majd felszeleteljük és szintén sózzuk, borsozzuk.
  3.  Közben elkészítjük a besamel mártást. 5 dkg vajat megolvasztunk, beleszórjuk az 5 dkg lisztet, és kicsit megpirítjuk, majd 5 dl meleg tejjel felöntjük, pici sót és frissen őrölt borsot szórunk bele, folyamatosan kevergetjük, hogy ne csomósodjon be a mártásunk.
  4. Egy tepsi aljára pakoljuk a csirkemell szeleteket, majd rá a cukkinit, erre öntjük az elkészült besamel mártást, a tetejére szeleteljük a mozzarella sajtot, majd megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, a tetejére pedig a bacon szalonna szeletek kerülnek. 
  5. 200 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. 

Jázmin rizzsel és kovászos uborkával tálaltam.

Íme a fázisfotók:













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése