2015. szeptember 27., vasárnap

Csirkemell pörkölt nokedlivel

A fiam és a férjem grillezett csirkemellet ebédeltek, párolt zöldséggel és rizzsel, én viszont egy kicsit szaftosabb ételre vágytam. Ezért csirkemell pörköltet készítettem nokedlivel, de csak egy kicsi adagot, ami nekem elegendő mára és holnapra ebédre.



Hozzávalók (2 személyre):

  • 30-35 dkg csirkemell filé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél szem paradicsom
  • pár szelet pritaminpaprika
  • bors
  • őrölt kömény
  • őrölt fűszerpaprika
  • pici szalonna

Elkészítés:

A szalonnát kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát szintén apró kockákra daraboljuk, a csirkemellet felszeleteljük, a pritaminpaprikából is néhány vékony szeletet vágunk, a paradicsomot meghámozzuk kis kockákra vágjuk. A szalonna zsírját kisütjük, majd szűrőkanállal kiszedjük a szalonna darabkákat.



 A csirkemell szeletek mindkét oldalát enyhén megsózzuk, picit borsozzuk, majd a zsírban mindkét oldalát 1-1 percig elősütjük, és kiszedjük egy tányérra. 



Mehet a zsírba vöröshagyma, amit kicsit megdinsztelünk, majd rádobjuk a paradicsomot, paprikát, a felaprított fokhagyma gerezdet, visszatesszük a kisütött szalonnakockákat,  meghintjük őrölt pirospaprikával (közben lehúzzuk a tűzről az edényt, nehogy megégjen a paprika). 


Majd felengedjük kicsi vízzel, teszünk bele egy csipet őrölt köményt, pici sót, pár perc után belehelyezzük az elősütött csirkemell szeleteket, és kb. 20-25 perc alatt készre főzzük. 




Nokedlivel tálaljuk.





Nokedli (2 adag):

  • 1 nagyobb méretű tojás
  • 4-5 púpozott ek. liszt
  • csipet só
  • 1 ek. olaj
  • kb. 0,5 dl víz

Elkészítés:

A tojást a liszttel, sóval, vízzel, olajjal alaposan összekeverjük egy villával. Vizet forralunk, beleteszünk egy teáskanál sót, pár csepp olajat. Amikor a víz felforrt, beleszaggatjuk a nokedlit és készre főzzük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése