2015. október 11., vasárnap

Kávés-diós cupcake

Valami egyszerűen elkészíthető, kávékrémes sütire vágytam, olyanra, amihez nem kell semmiféle extra hozzávaló, csupán annyi, ami általában mindenkinél megtalálható a hűtőben, kamrában. Így született ez az egyszerű, gyors cupcake.



Hozzávalók (24 db):

  • 1 pohár tejföl (175 g-os)
  • 1/2 pohár étolaj
  • 1 pohár cukor
  • 1,5 pohár liszt
  • 1/2 pohár darált dió
  • 3 db tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • csipet só
A mérce a tejfölös pohár.

Elkészítés: 

A 3 egész tojást lazán felverjük habverővel, majd belekeverjük a tejfölt, az olajat és a cukrot. Egy tálban külön elkeverjük a lisztet a sütőporral, darált dióval és a csipet sót is beletesszük, majd beleforgatjuk a tojásos masszába. A mini muffin sütőt kibéleljük papírkapszlikkal, vagy kikenjük vajjal és lisztezzük. Belekanalazzuk a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük.




Krém hozzávalói:

  • 2,5 dl tej
  • 1 dl lefőzött feketekávé
  • 1 cs. tejszín ízű pudingpor (vagy vaníliás pudingpor)
  • 10 dkg porcukor
  • 7 dkg vaj

Elkészítés:

A tejet és a kávét összekeverjük, majd a pudingport kicsi tejeskávéval csomómentesre keverjük, közben egy edényben feltesszük a többi tejeskávét melegedni, majd belekeverjük a pudingot, és sűrű krémet főzünk belőle. A 7 dkg puha vajat habverővel 10 dkg porcukorral kihabosítjuk. Amikor a puding kihűlt, összekeverjük a vajjal. A krémet habzsákba töltjük és díszítőcső segítségével a kisült (és kihűlt) mini muffinok tetejére  nyomjuk. Ízlésünk szerint díszíthetjük. 













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése