2015. október 4., vasárnap

Húsgombóc leves



Ma húsgombóc levest készítettem. Daráltam egy kis sertéslapockát és abból készültek a gombócok, de elkészíthető marhahúsból vagy csirkehúsból is. Gyors és finom. Próbáljátok ki! :)

Hozzávalók a húsgombóchoz:


  • 20 dkg darált sertéslapocka
  • 1 kisebb méretű tojás
  • 1 ek. búzadara
  • 1 kk. só
  • pici frissen őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél fej vöröshagyma (kisebb méretű)
  • pici aprított petrezselyemzöld

Elkészítés:

A húst ledaráljuk. A fokhagymát és a hagymát lereszeljük, vagy nagyon apró kockákra vágjuk. Beledolgozzuk a darált húsba az összeaprított hagymákat, a tojást, sót, borsot, búzadarát, petrezselymet, jó alaposan összekeverjük, majd kb. 30 percet állni hagyjuk.
Kis gombócokat formázunk belőlük.

A leveshez:

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • pici kelkáposzta
  • kb. 10 dkg zöldborsó
  • pici karfiol
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • só, bors, házi ételízesítő

Elkészítés:

A meghámozott sárgarépát, fehérrépát felkarikázzuk. Pici zsiradékon megfuttatjuk a zöldségeket, majd felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, házi ételízesítővel. Amikor forrni kezd a levesünk, beletesszük a húsgombócokat és a petrezselymet, készre főzzük. Aki még tartalmasabbá szeretné tenni, főzhet a levesbe egy kevés tésztát is. A húsgombócok miatt kicsit habzik a levest, a habot főzés közben eltávolítjuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése