2015. október 4., vasárnap

Fahéjas-almás muffin






Egy villámgyors, egyszerűen elkészíthető süti, még nagyon-nagyon régen kaptam az egyik kolléganőmtől a receptet. Most dupla adagot készítettem, 12 nagy muffint és 24 kicsit sütöttem. Ha valaki nem szeretne a muffin formába való kanalazással "bíbelődni", akkor egy kivajazott-lisztezett tepsibe is belesimíthatja a masszát, és úgy süti meg, utána pedig csak fel kell szeletelni.

Hozzávalók (12 muffinhoz):


  • 2 db tojás
  • 1,25 dl barna nádcukor
  • 2,5 dl liszt
  • 1 dl olaj
  • fél kk. szódabikarbóna
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 2-3 db alma
  • 5-8 dkg mandula vagy dió vagy mogyoró

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházát, és apró kockákra vágjuk, megszórjuk fahéjjal. 




A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát. A tojásokat habverővel lazán felverjük, belekeverjük a cukrot, majd az olajat, beleforgatjuk  szódabikarbónával összekevert lisztet, valamint a felkockázott fahéjas almát. 





A muffin formákat papírkapszlikkal kibéleljük és belekanalazzuk a masszát. A tetejére mandulát, vagy diót vagy mogyorót szórunk. 





180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése