2015. augusztus 23., vasárnap

Keksztekercs




Hozzávalók:

A tésztához:
·         50 dkg darált háztartási keksz
·         20 dkg porcukor
·         4 dkg cukrozatlan kakaópor
·         lefőzött kávé, kicsi tejjel hígítva (nem tudom pontosan mennyi, kb. 2-2,5 dl, amennyit felvesz)


A krémhez:
·         15 dkg puha vaj
·         10 dkg porcukor
·         3-4 evőkanál kókuszreszelék


Elkészítés:

·         Összekeverjük a darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport, majd összegyúrjuk annyi tejjel hígított kávéval, hogy nyújtható tésztát kapjunk.

·         A krémhez a vajat a porcukorral és a kókuszreszelékkel alaposan kikeverjük.

·         A tésztát 2 részre osztjuk. A gyúródeszkát megszórjuk kókuszreszelékkel, az egyik tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük a porcukorral és kókusszal kikevert vaj felével, majd feltekerjük, a másik tésztát is ugyanígy készítjük el.

·         Folpackba csomagoljuk a két rudat és hűtőbe tesszük minimum 3-5 órára, utána szeletelhető.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése