Mivel ősz van és a szilvának most van a szezonja, ezért egy újabb szilvás recept, most pitetorta formában. :)
Hozzávalók:
- 35 dkg rétesliszt
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- tejföl
- kb. fél kg szilva
- 4-5 evőkanál barnacukor
- 2 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a porcukorral, sütőporral, sóval, majd összemorzsoljuk a kockára vágott vajjal, ezután beledolgozzuk a tojássárgáját, és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható és nyújtható tésztát kapjunk. Kb. 30 percet pihentetjük, de akár egy éjszakát is pihenhet hűtőben.
Ezután 2 részre osztjuk a tésztát. Az egyik felét lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, és pite sütő formába tesszük.
A maradék tésztát szintén kinyújtjuk és derelyevágóval csíkokat vágunk belőle, majd ezekkel berácsozzuk a pite tetejét.
A megmaradt tojásfehérjével lekenjük a tetejét és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
A megmaradt tojásfehérjével lekenjük a tetejét és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése