Még a nyár közepén készült ez az étel. Sok cukkini volt itthon, és már untam a rántott cukkinit, illetve a cukkinis tócsnit, gondolkodtam, hogy mit is készíthetnék belőle, volt itthon csirkemell, sajt és bacon... Gyorsan összeállt a fejemben a kép, hogy rakott ételt készítek belőle, jó kis besamel mártással meglocsolva, a tetejét sajttal megszórva, így született meg az alábbi recept.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 1 közepes méretű cukkini
- 20 dkg mozzarella sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 6 szelet bacon (lehet több is)
- só
- őrölt bors
- olívaolaj vagy kókuszzsír
A besamel mártáshoz:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 5 dl tej
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
- A csirkemell filét felszeleteljük, sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük, mindkét oldalát 1-2 percig egy serpenyőben pici zsiradékon elősütjük.
- A cukkinit meghámozzuk, majd felszeleteljük és szintén sózzuk, borsozzuk.
- Közben elkészítjük a besamel mártást. 5 dkg vajat megolvasztunk, beleszórjuk az 5 dkg lisztet, és kicsit megpirítjuk, majd 5 dl meleg tejjel felöntjük, pici sót és frissen őrölt borsot szórunk bele, folyamatosan kevergetjük, hogy ne csomósodjon be a mártásunk.
- Egy tepsi aljára pakoljuk a csirkemell szeleteket, majd rá a cukkinit, erre öntjük az elkészült besamel mártást, a tetejére szeleteljük a mozzarella sajtot, majd megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, a tetejére pedig a bacon szalonna szeletek kerülnek.
- 200 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Jázmin rizzsel és kovászos uborkával tálaltam.
Íme a fázisfotók:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése