Az elmúlt 1-2 hétben kimaradt a levesfőzés az életemből, és már nagyon hiányzott egy tányér jó meleg, tartalmas leves. Ma egy gyorsan elkészíthető leves mellett döntöttem, így készült ez a frankfurti leves.
Hozzávalók:
- 1/2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4-5 dkg szalonna (én bacont használtam)
- 15 dkg kelkáposzta
- 1 nagyobb szem krumpli
- 24 dkg virsli (6 db)
- 1/2 kk. köménymag
- csipet majoranna
- 2-3 tk. só
- frissen őrölt bors
- 1 ek. őrölt pirospaprika
- 1 ek. házi ételízesítő
- 140 g tejföl (kis doboz)
- 1 ek. liszt
Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk, majd a vöröshagymát is apró kockákra vágjuk, a megmosott kelkáposztát pedig felcsíkozzuk, a krumplit kis kockákra vágjuk.
A szalonnát megpirítjuk, majd rádobjuk a vöröshagymát, amit kicsit megdinsztelünk, belereszeljük a fokhagymát.
Ezután mehet bele a kelkáposzta, a felkockázott krumpli és egy kis köménymag.
Őrölt pirospaprikát szórunk rá, illetve frissen őrölt borsot, és kb. 2 tk. sót.
Felengedjük vízzel, és lefedjük lassú tűzön főzzük tovább, kicsi majorannát és házi ételízesítőt szórunk bele.
Saját készítésű ételízesítő. |
Közben a virslit felkarikázzuk és megpirítjuk.
Elkészítjük a habarást, 1 evőkanál lisztet összekeverünk 1 kis doboz tejföllel.
Amikor megpuhult a levesben a krumpli, akkor 1 merőkanálnyit a levéből a tejfölös-lisztes keverékre merünk, majd belekeverjük (hőkiegyenlítés).
Utána behabarjuk a levesünket.
A habarással felforraljuk, majd belekerül a megpirított virsli is. Ha szükséges még ízesítjük sóval.
(Én a kelkáposztás ételekbe szoktam tenni egy csipet szódabikarbónát is. )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése