2015. szeptember 14., hétfő

Pudingos-kekszes süti




Ez egy sütés nélküli, gyorsan elkészíthető, mutatós és finom sütemény. Egy nappal hamarabb érdemes elkészíteni, mert a benne lévő keksznek meg kell puhulni a pudingtól, és egy éjszakát célszerű hűtőben pihentetni.


Hozzávalók:

  • Kb. 50 dkg négyzet alakú háztartási keksz
  • 2 cs. vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1 cs. puncs vagy eper pudingpor (főzős)
  • 1,5 liter tej
  • 9 ek. cukor
  • Tetejére gyümölcsök ízlés és idény szerint
  • 1 cs. tortazselé
  • Pici vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:
  1. A pudingokat külön-külön fél liter tejjel, és 3 ek. cukorral megfőzzük. (Először az 1 cs. pudingport egy kis tálkában pici tejjel csomómentesre keverjük, közben egy edényben feltesszük a tejet melegedni, majd a csomómentesre kevert pudingot hozzáadjuk a 3 evőkanál cukorral, és készre főzzük.)
  2. Egy kb. 36x25 cm-es tepsit kikenünk vajjal, majd belesorakoztatjuk szorosan egymás mellé a kekszeket.
  3. Erre ráöntjük az első adag megfőtt vaníliás pudingot.
  4. Majd újabb kekszréteg következik.
  5. Erre kerül az elkészített puncs (vagy eper) puding.
  6. Újabb kekszréteget helyezünk rá.
  7. A felső kekszrétegre ráöntjük a 2. adag vaníliás pudingot.
  8. Annak a tetejére gyümölcsök kerülnek.
  9. A tortazselét elkészítjük a csomagoláson lévő leírás alapján, majd a gyümölcsök tetejére öntjük.
  10. Letakarjuk fóliával és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól megpuhuljon a keksz.
  11. Másnap szeleteljük.
Természetesen más ízű pudingokkal is elkészíthető, akár 3 különböző ízzel is, de célszerű különböző színűeket választani, hogy a rétegek elkülönüljenek egymástól.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése