Ez egy sütés nélküli, gyorsan elkészíthető, mutatós és finom sütemény. Egy nappal hamarabb érdemes elkészíteni, mert a benne lévő keksznek meg kell puhulni a pudingtól, és egy éjszakát célszerű hűtőben pihentetni.
Hozzávalók:
- Kb. 50 dkg négyzet alakú háztartási keksz
- 2 cs. vaníliás pudingpor (főzős)
- 1 cs. puncs vagy eper pudingpor (főzős)
- 1,5 liter tej
- 9 ek. cukor
- Tetejére gyümölcsök ízlés és idény szerint
- 1 cs. tortazselé
- Pici vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
- A pudingokat külön-külön fél liter tejjel, és 3 ek. cukorral megfőzzük. (Először az 1 cs. pudingport egy kis tálkában pici tejjel csomómentesre keverjük, közben egy edényben feltesszük a tejet melegedni, majd a csomómentesre kevert pudingot hozzáadjuk a 3 evőkanál cukorral, és készre főzzük.)
- Egy kb. 36x25 cm-es tepsit kikenünk vajjal, majd belesorakoztatjuk szorosan egymás mellé a kekszeket.
- Erre ráöntjük az első adag megfőtt vaníliás pudingot.
- Majd újabb kekszréteg következik.
- Erre kerül az elkészített puncs (vagy eper) puding.
- Újabb kekszréteget helyezünk rá.
- A felső kekszrétegre ráöntjük a 2. adag vaníliás pudingot.
- Annak a tetejére gyümölcsök kerülnek.
- A tortazselét elkészítjük a csomagoláson lévő leírás alapján, majd a gyümölcsök tetejére öntjük.
- Letakarjuk fóliával és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól megpuhuljon a keksz.
- Másnap szeleteljük.
Természetesen más ízű pudingokkal is elkészíthető, akár 3 különböző ízzel is, de célszerű különböző színűeket választani, hogy a rétegek elkülönüljenek egymástól.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése