Az utóbbi időben gyakran találkoztam a zsebes karaj ínycsiklandozó fotójával a Facebookon. A napokban rákerestem a google-ben a receptre, a legszimpatikusabb leírást az Otthon ízei blogon találtam. Csak ici-picit változtattam az eredeti recepten, illetve én a köretet is megsütöttem a hús mellett. A családomnak és a vendégünknek is nagyon ízlett! :)
Hozzávalók:
- 1-1,5 kg csontozott egész karaj (nálam 1,25 kg-os darab volt)
- kb. 10 dkg szeletelt bacon
- kb. 10 dkg füstölt kolbász
- kb. 10 dkg füstölt-főtt tarja
- kb. 10 dkg trappista sajt
- pritamin paprika
A páchoz:
- kb. 0,5 dl olaj
- 1 cs. grill fűszerkeverék
Körethez:
- kb. 1 kg krumpli
- 2 közepes fej vöröshagyma
Elkészítés:
- A karajt 1-1,5 centiméterenként bevágjuk, úgy, hogy az alja egyben maradjon.
- Az olajat és a fűszerkeveréket összekeverjük és a húst alaposan bekenegetjük a páccal, a bevágott részekbe, az ú.n. zsebekbe is kerüljön a pácból. Majd becsomagoljuk fóliába és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a pác jól átjárja a húst.
- Másnap a zsebeket megtöltjük a szeletelt bacon szalonnával, kolbász karikákkal, a tarja szeletekkel, sajttal, és a tetejére pritamin paprika szeleteket helyezünk.
- Egy fedeles kacsasütő tálba (vagy római tálba) helyezzük a húst, mellé kb. 1 kg cikkekre vágott krumplit, és 2 fej vöröshagymát teszünk, majd felöntjük kb. 2 dl vízzel.
- 200 fokos sütőben kb. 1,5-2 órát sütjük. Amikor a hús megpuhult levesszük a tál tetejét, hogy kicsit megpiruljon a hús és a krumpli.
- Ferdén szeletelve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése