2015. október 26., hétfő

Szójaszószos, zöldséges csirkemell, pirított tésztával

Szombati ebédünk egy villámgyorsan összedobható, kínai jellegű étel volt, szójaszószos, zöldséges pirított csirkemell, pirított durum spagettivel.





Hozzávalók:

  • 50-60 dkg csirkemell filé
  • 25-30 dkg durum spagetti
  • kb. 30 dkg zöldség (sárgarépa 1-2 szál, póréhagyma 1/4 szál, pritaminpaprika pár szelet, brokkoli 4-5 rózsa, kevés kínai kel)
  • kb. 1 dl szójaszósz
  • őrölt chili
  • olívaolaj vagy napraforgó olaj

Elkészítés:

A csirkemellet felcsíkozzuk, majd meglocsoljuk szójaszósszal, összekeverjük.



A póréhagymát felkarikázzuk, a sárgarépát vékony, hosszú csíkokra  (zsülienre) vágjuk, a pritaminpaprikát is vékony csíkokra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük, és a kínai kelt is felcsíkozzuk.



A szójaszósszal bepácolt csirkemellet kicsi olajon megpirítjuk, kb. 20 perc alatt elkészül. Kicsi őrölt chilivel megszórhatjuk, nem kell sózni, mert a szójaszósz sós. A húst kiszedjük egy tálba a serpenyőből, mert majd ebben fogjuk a tésztát is pirítani.



A brokkolit forrásban lévő sós vízbe dobjuk és 3-4 perc alatt előfőzzük. Pici olajon először a póréhagymát kezdjük pirítani, majd rádobjuk a sárgarépát, kínai kelt, pritaminpaprikát és a brokkolit és kb. 10 perc alatt összepirítjuk a zöldségeket, kicsi szójaszósszal meglocsoljuk. 



Közben a tésztát kifőzzük. 



A leszűrt tésztát, kicsi olajon megpirítjuk (abban az edényben, amiben előzőleg a húst is pirítottuk), és összeforgatjuk a megpirított zöldségekkel és csirkemellel, és már tálalhatjuk ki.



Mindenki az ízlésének megfelelően még utólag locsolhat rá szójaszószt, és chilivel is megszórhatja, aki szereti a csípős ízeket.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése