Hozzávalók:
- 50-60 dkg csirkemell filé
- 25-30 dkg durum spagetti
- kb. 30 dkg zöldség (sárgarépa 1-2 szál, póréhagyma 1/4 szál, pritaminpaprika pár szelet, brokkoli 4-5 rózsa, kevés kínai kel)
- kb. 1 dl szójaszósz
- őrölt chili
- olívaolaj vagy napraforgó olaj
Elkészítés:
A csirkemellet felcsíkozzuk, majd meglocsoljuk szójaszósszal, összekeverjük.
A póréhagymát felkarikázzuk, a sárgarépát vékony, hosszú csíkokra (zsülienre) vágjuk, a pritaminpaprikát is vékony csíkokra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük, és a kínai kelt is felcsíkozzuk.
A szójaszósszal bepácolt csirkemellet kicsi olajon megpirítjuk, kb. 20 perc alatt elkészül. Kicsi őrölt chilivel megszórhatjuk, nem kell sózni, mert a szójaszósz sós. A húst kiszedjük egy tálba a serpenyőből, mert majd ebben fogjuk a tésztát is pirítani.
A brokkolit forrásban lévő sós vízbe dobjuk és 3-4 perc alatt előfőzzük. Pici olajon először a póréhagymát kezdjük pirítani, majd rádobjuk a sárgarépát, kínai kelt, pritaminpaprikát és a brokkolit és kb. 10 perc alatt összepirítjuk a zöldségeket, kicsi szójaszósszal meglocsoljuk.
Közben a tésztát kifőzzük.
A leszűrt tésztát, kicsi olajon megpirítjuk (abban az edényben, amiben előzőleg a húst is pirítottuk), és összeforgatjuk a megpirított zöldségekkel és csirkemellel, és már tálalhatjuk ki.
Mindenki az ízlésének megfelelően még utólag locsolhat rá szójaszószt, és chilivel is megszórhatja, aki szereti a csípős ízeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése