Hozzávalók:
- 1 kg fagyasztott hekk
- 4-5 ek. liszt
- só
- bors
- 1 ek. fűszerpaprika
- fokhagyma
- olaj
Elkészítés:
A kiolvasztott halat, alaposan megmossuk, megtisztítjuk, általában még vannak rajta pikkelyek, amiket lekapargatunk, felvágjuk a hasánál, és ha maradtak benne belsőségek, azoktól is megszabadítjuk. Majd papírtörlővel leitatjuk róla a vizet, beirdaljuk, és bedörzsöljük sóval kívül-belül, frissen őrölt borssal is megszórjuk.
Nálunk dupla adag készült, ez 2 kg hal. |
A lisztet összekeverjük fűszerpaprikával, fokhagyma granulátummal, és beleforgatjuk a halat, majd forró olajban kisütjük.
Amikor megsültek, papírtörlővel leterített tálcára szedjük ki, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.
Mi sült krumplival, fejes salátával és paradicsomsalátával fogyasztottuk.
Paradicsomsaláta
Hozzávalók:
- kb. 1/2 kg paradicsom
- 1 fej lilahagyma, vagy 2 kisebb fej fehérhagyma
- só
- bors
- 3 ek. ecet (10 %-os)
- 3 ek. cukor
- 1/2 l víz
A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük, a hagymát szintén, picit megsózzuk és borsot is őrölhetünk rá. Egy edényben a vizet, cukrot, ecetet összekeverjük, kicsit felmelegítjük, hogy a cukor felolvadjon benne (megkóstoljuk és ízesítjük, ha szükséges). Majd amikor már kicsit kihűlt a paradicsomra öntjük. Pár órát jót tesz neki, ha áll a hűtőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése