2015. október 11., vasárnap

Sült hekk, paprikás-lisztbe forgatva

A mai ebédünk sült hekk volt, sült krumplival, paradicsomsalátával, és fejes salátával. 


Hozzávalók:

  • 1 kg fagyasztott hekk
  • 4-5 ek. liszt
  • bors
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • fokhagyma
  • olaj

Elkészítés:

A kiolvasztott halat, alaposan megmossuk, megtisztítjuk, általában még vannak rajta pikkelyek, amiket lekapargatunk, felvágjuk a hasánál, és ha maradtak benne belsőségek, azoktól is megszabadítjuk. Majd papírtörlővel leitatjuk róla a vizet, beirdaljuk, és bedörzsöljük sóval kívül-belül, frissen őrölt borssal is megszórjuk.

Nálunk dupla adag készült, ez 2 kg hal.

A lisztet összekeverjük fűszerpaprikával, fokhagyma granulátummal, és beleforgatjuk a halat, majd forró olajban kisütjük. 



Amikor megsültek, papírtörlővel leterített tálcára szedjük ki, hogy a felesleges olajat leitassuk róla. 



Mi sült krumplival, fejes salátával és paradicsomsalátával fogyasztottuk.



Paradicsomsaláta




Hozzávalók:
  • kb. 1/2 kg paradicsom
  • 1 fej lilahagyma, vagy 2 kisebb fej fehérhagyma
  • bors
  • 3 ek. ecet (10 %-os)
  • 3 ek. cukor
  • 1/2 l víz
A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük, a hagymát szintén, picit megsózzuk és borsot is őrölhetünk rá. Egy edényben a vizet, cukrot, ecetet összekeverjük, kicsit felmelegítjük, hogy a cukor felolvadjon benne (megkóstoljuk és ízesítjük, ha szükséges). Majd amikor már kicsit kihűlt a paradicsomra öntjük. Pár órát jót tesz neki, ha áll a hűtőben.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése