Hozzávalók (2 személyre):
- 30-35 dkg csirkemell filé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- fél szem paradicsom
- pár szelet pritaminpaprika
- só
- bors
- őrölt kömény
- őrölt fűszerpaprika
- pici szalonna
Elkészítés:
A szalonnát kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát szintén apró kockákra daraboljuk, a csirkemellet felszeleteljük, a pritaminpaprikából is néhány vékony szeletet vágunk, a paradicsomot meghámozzuk kis kockákra vágjuk. A szalonna zsírját kisütjük, majd szűrőkanállal kiszedjük a szalonna darabkákat.
A csirkemell szeletek mindkét oldalát enyhén megsózzuk, picit borsozzuk, majd a zsírban mindkét oldalát 1-1 percig elősütjük, és kiszedjük egy tányérra.
Mehet a zsírba vöröshagyma, amit kicsit megdinsztelünk, majd rádobjuk a paradicsomot, paprikát, a felaprított fokhagyma gerezdet, visszatesszük a kisütött szalonnakockákat, meghintjük őrölt pirospaprikával (közben lehúzzuk a tűzről az edényt, nehogy megégjen a paprika).
Majd felengedjük kicsi vízzel, teszünk bele egy csipet őrölt köményt, pici sót, pár perc után belehelyezzük az elősütött csirkemell szeleteket, és kb. 20-25 perc alatt készre főzzük.
Nokedlivel tálaljuk.
Nokedli (2 adag):
- 1 nagyobb méretű tojás
- 4-5 púpozott ek. liszt
- csipet só
- 1 ek. olaj
- kb. 0,5 dl víz
Elkészítés:
A tojást a liszttel, sóval, vízzel, olajjal alaposan összekeverjük egy villával. Vizet forralunk, beleteszünk egy teáskanál sót, pár csepp olajat. Amikor a víz felforrt, beleszaggatjuk a nokedlit és készre főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése