Ma csirkecombfiléből készítettem töltött húst, mozzarellával, piros kaliforniai paprika csíkokkal és póréhagymával töltöttem meg a kifilézett csirke felsőcombokat, és bacon szalonnába tekertem, a köret hagymás tört krumpli volt hozzá. Viszonylag gyorsan elkészíthető étel és szerintem nagyon finom. A csirkecombfilé nem szárad ki, finom szaftos és omlós lesz.
Hozzávalók:
- kb. 1 kg csirkecombfilé
- 20 dkg szeletelt baconszalonna
- 15 dkg mozzarella sajt
- 1/2 kaliforniai paprika
- 1/4 póréhagyma
- só, bors
Elkészítés:
A csirkecombfiléket megtisztítjuk, majd mindkét oldalát megszórjuk sóval és borssal. A mozzarellasajtot csíkokra vágjuk, a póréhagymát és a kaliforniai paprikát is felcsíkozzuk.
Majd a csirkecombfilék közepébe halmozzuk a paprikát, póréhagymát és a mozzarellát.
A húst felgöngyöljük és bacon szalonnába tekerjük. A húsokat egy tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk és kb. 1-1,5 dl vízzel felengedjük (én nem tettem bele zsiradékot, mert a baconből kisül annyi, ami kell alá, de aki szeretné, kikenheti a tepsit zsiradékkal.)
Alufóliával lefedjük a húsokat és 200 fokon kb. 1 óra alatt készre sütjük, az utolsó 10 percben levesszük róla a fóliát, hogy megpiruljon kicsit a bacon a húson.
(Nálam kicsi sajt kifolyt, de nem veszett kárba, mert a kifolyt sajtot rákanalaztam a húsra tálalásnál.)
Hagymás tört krumplival és házi savanyú uborkával fogyasztottuk.
Hagymás tört krumpli
Hozzávalók:
- kb. 50 dkg krumpli
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- só, bors
- 1 ek. őrölt fűszerpaprika
- 1 ek. zsír
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk kockákra vágjuk. A hagymát szintén megpucoljuk, majd összedaraboljuk.
1 ek. zsíron megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a felkockázott krumpli, megszórjuk őrölt fűszerpaprikával, 1 tk. sóval és frissen őrölt borssal, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy éppen ellepje a krumplit.
Amikor megfőtt a krumpli, összetörjük (nem kell nagyon összetörni, kicsit lehet rusztikus) és tálalhatjuk is.
A hagymás tört krumplit egy másik módszerrel is elkészíthetjük (van amikor így készítem). A krumplit héjában megfőzzük. A hagymát zsiradékon megdinszteljük, majd rádobjuk a megfőtt meghámozott héjában főtt krumplit, sóval, borssal ízesítjük (ebben az esetben a fűszerpaprikát elhagyjuk). Amikor összepirult a hagyma és a krumpli, kicsit összetörjük. Mindkét módszerrel (szerintem) kiváló köret bármilyen húsételhez.
Jó étvágyat kívánok! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése