Hozzávalók:
- kb. 40 dkg csirkemellfilé
- 1/4 póréhagyma
- 2 sárgarépa
- 1 kisebb petrezselyem gyökér
- egy kis szelet zellergumó
- 1-2 kisebb brokkolirózsa, vagy karfiol (elhagyható)
- egy kis szelet karalábé
- 100 ml főzőtejszín (helyettesíthető tejföllel is, nem rontja el!)
- só, bors, tárkony
- 2 szelet citrom
- pár csepp citromlé
- 2 db barna csiperke
- 1 ek. zsíradék (olívaolaj, kókuszzsír, vaj)
- 1 ek. házi ételízesítő
Elkészítés:
A csirkemellfilét felkockázzuk, a póréhagymát, petrezselyem gyökeret, sárgarépát felkarikázzuk, a zellert, karalábét apró kockára vágjuk. (Én most nem tettem bele, de mehet bele zöldborsó is.) A gombát is összedaraboljuk. A póréhagymát kicsi vajon (vagy más zsiradékon) megdinszteljük, majd rádobjuk a felkockázott csirkemellet, és kifehéredésig sütjük, ezután rádobjuk a zöldségeket és alaposan összeforgatjuk a hússal, sózzuk, borsozzuk.
Majd felöntjük kb. 2-3 liter vízzel, beletesszük az ételízesítőt, és kb. 1 tk. szárított tárkonyt. Majd beleteszünk 2 citromszeletet és pici citromlevet is facsarunk a levesbe. Amikor megfőttek a zöldségek és a hús, behabarjuk a levesünket. A tejszínt hőkiegyenlítés miatt egy kicsi leveslével keverjük, majd behabarjuk vele a levesünket, összeforraljuk, frissen aprított petrezselyemzöldet szórunk a tetejére és tálalhatjuk is. Ízlésünk szerint még savanyíthatjuk kicsi citromlével.
Jó étvágyat kívánok! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése