Ma lecsós szeletet készítettem sertéscombból, a köret pedig burgonyagombóc volt hozzá. Általában ezt az ételt rizzsel szoktam tálalni, de már napok óta nudlit kívántam, majd gondoltam egyet és bevillant, hogy nem is lenne rossz a lecsós szelethez köretnek burgonyagombóc és tényleg jól passzol. :)
Lecsós szelet
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- só, bors
- 1 fej vöröshagyma
- 1 üveg házi lecsó
- kókuszzsír
Elkészítés:
A sertéscombot felszeleteljük, majd sózzuk, borsozzuk.
Kicsi kókuszzsíron mindkét oldalát 1-2 percig elősütjük, majd kiszedjük egy tálra.
A vöröshagymát kicsi kókuszzsíron megpirítjuk, majd ráöntjük a lecsót (nyáron friss paradicsom + paprikából készítünk egy lecsót), ebbe beletesszük az elősütött hússzeleteket.
Lefedjük és addig főzzük, míg a hús megpuhul, a végén ellenőrizzük az ízeket, és még ízlés szerint sózhatjuk, ízesíthetjük.
Burgonyagombóc
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- só
- 1 tojás
- 1 ek. búzadara
- annyi liszt, amennyit felvesz
Elkészítés:
A meghámozott krumplit apró kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, majd leöntjük róla a főzővizet, és krumplinyomón áttörjük, beleütjük az 1 tojást, beletesszük a búzadarát és annyi lisztet, hogy össze tudjuk gyúrni.
Kis gombócokat formázunk belőlük és forró sós vízben kifőzzük.
Én most a lecsós szelet köreteként tálaltam, de önmagában is nagyon finom egy kis sajttal tejföllel.
Jó étvágyat kívánok! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése