Hozzávalók (24 db):
- 1 pohár tejföl (175 g-os)
- 1/2 pohár étolaj
- 1 pohár cukor
- 1,5 pohár liszt
- 1/2 pohár darált dió
- 3 db tojás
- 1 cs. sütőpor
- csipet só
A mérce a tejfölös pohár.
Elkészítés:
A 3 egész tojást lazán felverjük habverővel, majd belekeverjük a tejfölt, az olajat és a cukrot. Egy tálban külön elkeverjük a lisztet a sütőporral, darált dióval és a csipet sót is beletesszük, majd beleforgatjuk a tojásos masszába. A mini muffin sütőt kibéleljük papírkapszlikkal, vagy kikenjük vajjal és lisztezzük. Belekanalazzuk a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Krém hozzávalói:
- 2,5 dl tej
- 1 dl lefőzött feketekávé
- 1 cs. tejszín ízű pudingpor (vagy vaníliás pudingpor)
- 10 dkg porcukor
- 7 dkg vaj
Elkészítés:
A tejet és a kávét összekeverjük, majd a pudingport kicsi tejeskávéval csomómentesre keverjük, közben egy edényben feltesszük a többi tejeskávét melegedni, majd belekeverjük a pudingot, és sűrű krémet főzünk belőle. A 7 dkg puha vajat habverővel 10 dkg porcukorral kihabosítjuk. Amikor a puding kihűlt, összekeverjük a vajjal. A krémet habzsákba töltjük és díszítőcső segítségével a kisült (és kihűlt) mini muffinok tetejére nyomjuk. Ízlésünk szerint díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése