Ma húsgombóc levest készítettem. Daráltam egy kis sertéslapockát és abból készültek a gombócok, de elkészíthető marhahúsból vagy csirkehúsból is. Gyors és finom. Próbáljátok ki! :)
Hozzávalók a húsgombóchoz:
- 20 dkg darált sertéslapocka
- 1 kisebb méretű tojás
- 1 ek. búzadara
- 1 kk. só
- pici frissen őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma
- fél fej vöröshagyma (kisebb méretű)
- pici aprított petrezselyemzöld
Elkészítés:
A húst ledaráljuk. A fokhagymát és a hagymát lereszeljük, vagy nagyon apró kockákra vágjuk. Beledolgozzuk a darált húsba az összeaprított hagymákat, a tojást, sót, borsot, búzadarát, petrezselymet, jó alaposan összekeverjük, majd kb. 30 percet állni hagyjuk.
Kis gombócokat formázunk belőlük.
A leveshez:
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- pici kelkáposzta
- kb. 10 dkg zöldborsó
- pici karfiol
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- só, bors, házi ételízesítő
Elkészítés:
A meghámozott sárgarépát, fehérrépát felkarikázzuk. Pici zsiradékon megfuttatjuk a zöldségeket, majd felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, házi ételízesítővel. Amikor forrni kezd a levesünk, beletesszük a húsgombócokat és a petrezselymet, készre főzzük. Aki még tartalmasabbá szeretné tenni, főzhet a levesbe egy kevés tésztát is. A húsgombócok miatt kicsit habzik a levest, a habot főzés közben eltávolítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése