2016. február 21., vasárnap

Cukkinis, zabpelyhes fasírtgolyó sütőben sütve



A fasírt egészségesebb változata, nem bő olajban sült, hanem sütőben nagyon minimális zsiradékkal. Nincs benne kenyér, vagy zsemle, helyette zabpehely került bele és egy kis cukkini. Próbáljátok ki, mert finom és egyszerűen elkészíthető. Akár darált pulyka vagy csirkehússal is,  akkor még egészségesebb.


Hozzávalók:


  • 60 dkg darált sertéscomb
  • 1 kisebb cukkini
  • 5 dkg zabpehely
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pici aprított póréhagyma (kb. 5 cm-es darabkát aprítottam)
  • 2-3 kk. só
  • őrölt bors
  • 1-2 kk. őrölt fűszerpaprika (lehet pici füstölt is)
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 1 tojás

Elkészítés:


A cukkinit meghámozzuk és lereszeljük, a póréhagymát, petrezselymet összeaprítjuk, a fokhagymát lereszeljük.



Minden hozzávalót alaposan összekeverünk, és kb. 30 percig hagyjuk összeérni az ízeket.




Majd vizes kézzel kis gombócokat készítünk, amit sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezünk. Ebből az adagból nekem 30 db lett.




Pici olajjal lekenjünk a fasírgolyókat és 175 fokon kb. 45 percig sütjük. Félidőben átfordítjuk őket, hogy mindkét oldala egyenletesen piruljon meg.



Nagyon egyszerű elkészíteni, és egészségesebb, mintha bő olajban sütöttük volna.
Mi most csak egy kis salátával ettük, de lehet hozzá készíteni bármilyen köretet, ki mit szeret.





Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése