Egy villámgyors, egyszerűen elkészíthető süti, még nagyon-nagyon régen kaptam az egyik kolléganőmtől a receptet. Most dupla adagot készítettem, 12 nagy muffint és 24 kicsit sütöttem. Ha valaki nem szeretne a muffin formába való kanalazással "bíbelődni", akkor egy kivajazott-lisztezett tepsibe is belesimíthatja a masszát, és úgy süti meg, utána pedig csak fel kell szeletelni.
Hozzávalók (12 muffinhoz):
- 2 db tojás
- 1,25 dl barna nádcukor
- 2,5 dl liszt
- 1 dl olaj
- fél kk. szódabikarbóna
- 1 tk. őrölt fahéj
- 2-3 db alma
- 5-8 dkg mandula vagy dió vagy mogyoró
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházát, és apró kockákra vágjuk, megszórjuk fahéjjal.
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát. A tojásokat habverővel lazán felverjük, belekeverjük a cukrot, majd az olajat, beleforgatjuk szódabikarbónával összekevert lisztet, valamint a felkockázott fahéjas almát.
A muffin formákat papírkapszlikkal kibéleljük és belekanalazzuk a masszát. A tetejére mandulát, vagy diót vagy mogyorót szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése